Om Linbråkan

Historia

Linbråkan är en liten, trygg och trevlig förskola i Lunden i Göteborg, nära Överåsvallen. Förskolan startades 1985 och är ett av de äldsta föräldrakooperativen i Göteborg med stabil ekonomi och välskött verksamhet.

Pedagoger

Fyra utbildade pedagoger sköter förskoleverksamheten med barnen. Deras pedagogiska professionalism tillsammans med föräldrarnas engagemang skapar det där lilla extra.

Läs mer om pedagogiken

Barngruppen

Vi har 18 barn på vår förskola indelade i två åldersgrupper, småbarnsgruppen Björnarna och Tigrarna som är dem större barnen.

Läs mer om barngrupperna

Vila

Barnen som sover på dagen sover utomhus i sin egna vagn året om. På så vis får barnen sova med frisk luft i tryggheten av sin vagn.

Barnen som inte längre behöver sova har fortfarande vila efter lunch. Vilan kan vara läsa, eller att lyssna på en bok eller musik.

Maten

Våran mat levereras från en cateringfirma, och under sommarhalvåret serveras även sallad, frukt och bär från våran egen trädgård som barnen hjälpt att odla.

Lagar och regler

Ett föräldrakooperativ styrs precis som andra förskolor av Skollagen och läroplanen för förskolan. Som föräldrakooperativ följer vi också Göteborgs Stads regler för fristående förskoleverksamhet . Reglerna gäller bland annat öppethållande, pedagogisk personal, avgifter och mycket annat.