Föräldrar berättar

Hur är det egentligen att ha sitt barn på ett föräldrakooperativ? Här berättar tre föräldrar om varför de har valt Linbråkan och vilka fördelar de ser.

– Jag valde kooperativ för att jag ville vara en del av den plats som mina barn är på stora delar av dagen. Det är personligt, jag får vara med och bestämma hur det ska vara och jag känner alla – både barn och vuxna. Linbråkan är vår förskola, inte bara barnens!

– När jag berättar för bekanta att mina barn går på ett föräldrakooperativ blir reaktionen ofta: ”Oj, men är inte det jobbigt att göra en massa arbetsinsatser där hela tiden?” Men jag tycker ju att det är en del av själva grejen med ett föräldrakooperativ –  att få förmånen att vara där i några timmar då och då och kolla in hur barnen har det, vad de håller på med och vad de har för kompisar. Och så hjälper man till lite med disk och fix samtidigt!

– Såhär kanske man inte ska säga, men för oss började det faktiskt med att vi blev förälskade i den skuggiga, lummiga och kuperade gården. Vi brukade ofta gå dit och gunga och leka där på helgerna när inga barn var där och trivdes så himla bra. Så vi tog reda på mer om förskolan och kom på ett riktigt besök och pratade med pedagogerna. Vi gillade det vi såg av verksamheten också och tyckte att föräldrakooperativformen kändes helt rätt. Men det var den fina utemiljön som fick oss fast!